Śledź w oleju z kwaszonym ogórkiem i koprem.

Reklama

Opis przygotowania

Filety śledziowe namoczyć ok.1 godz.
odsączyć ,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić na
mniejsze kawałki.Cebulę obrać ,pokroić w talarki.
ogórki obrać pokroić w plasterki,Koper umyć,osuszyć,pokroić na mniejsze części.Do słoika
włożyć ziele angielskie,liść laurowy ziarna
gorczycy,warstwami układać kawałki śledzia przekładając ogórkiem,cebulą i koprem.Wsypać pieprz.Zalać olejem wstawić do lodówki ,najlepiej spożyć po 3-4 dniach.
Przed spożyciem można śledzia lekko skropić octem.

Składniki

  • 0,5 kg filetó śledziowych matjasów1 duża cebula
  • 2 średnie ogórki kwaszone
  • koperek (świeży)
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 15 nasion gorczycy białej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego czarnego
  • olej Kujawski

Podobne przepisy do Śledź w oleju z kwaszonym ogórkiem i koprem.