1. Żółtka oddzielić od białek, po czym żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać drewnianą łyżką utarte żółtka z ubitą pianą z białek z
przesypaną mąką pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.
Ciasto wylać na okrągłą blaszkę o średnicy 28 cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawić do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu odstawić do przestudzenia.
2. Rozpuścić galaretki w trzech osobnych pojemnikach w 500 ml gorącej wody i odstawić do zastygnięcia.
Mleko ugotować, gorące wymieszać z żelatyną i odstawić do wystudzenia. Galaretki pokroić w kostkę, ułożyć na biszkopcie,
gdy mleko będzie gęstnieć i mieć postać kisielu,
wylać na galaretki i zamieszać widelcem. Odstawić do lodówki na około godziny.
3. Przygotować bitą śmietanę, według przepisu na opakowaniu,
bitą śmietanę rozsmarować łyżką na masie galaretkowej i odstawić ponownie do lodówki na około 3 godzin.
4. Zetrzeć czekoladę, posypać wierzch placka, a następnie posypać kakaową posypką.