Mleko wlewamy do garnka i wkładamy laski cynamonu, dodajemy cukier (ja dodałam 3 łyżki)lekko zagotować do rozpuszczenia cukru (JA GOTOWAŁAM OK 15 MIN) na koniec gotowania dodajemy budyń do rozpuszczenia, wyjąć laski cynamonu i mleko ostudzić. Bułkę kroimy na kromki grubości ok 1 cm. Wystudzone mleko wlewamy do talerza głębokiego i moczymy kromki aby wciągnęły mleko (UWAGA NIE DŁUGO BO SIĘ ROZLATUJĄ) jajka rozbijamy do miseczki i ubijamy widelcem. Namoczone kromki, obtoczyć w jajku i rumienimy na bardzo dobrze rozgrzanym oleju (wlewamy oleju na patelnie ok 1 szklanki) na talerzu mieszamy cukier z cynamonem w proszku i obtaczamy jeszcze ciepłe Torrijas (lub posypujemy z dwóch stron) dokładnie bo ten cukier się rozpuści na ciepłych kromkach i stworzy jakby "lukier". Dodatkowo można posypać cynamonem. Można przybrać kolorowymi cukiereczkami.