Snickers

Reklama

Opis przygotowania

1. Margarynę połączyć z cukrem, mąką, sodą, kakao i żółtkami. Dodać miód i zagnieść gładkie ciasto. Piec 20 min w 180 st.

2. Białka ubić dodając cukier, mąkę z proszkiem i bułką tartą. Na koniec dodać miód i orzechy. Upiec w tej samej blasze.

3. Białka ubić z cukrem, dodać wiórki. Ciasto wylać na ta samą blaszkę wyłożona folia aluminiową i posmarowaną tłuszczem. Piec 30 min.

4. Do mleka dodać orzechy i parzyć na wolnym ogniu do momentu wygotowania się mleka. Ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem i, ucierając, stopniowo dodawać wystudzoną masę orzechową.

5. Na ciasto miodowe wyłożyć część kremu i przykryć ciastem kokosowym. Wyłożyć resztę kremu i położyć ciasto orzechowe. Mleko gotować ok. 2 godz., następnie je przestudzić. Wierzch ciasta posypać orzechami i zalać karmelem. Smacznego:-)

Składniki

  • Ciasto miodowe:2 szkl. mąki,
  • 1/2 kost. margaryny,
  • 1/2 łyżki sody,
  • niepełna szkl. cukru,
  • 2 łyżki miodu,
  • łyżka kakao,
  • 2 żółtka.
  • Ciasto orzechowe:
  • 5 białek,
  • 20 dag posiekanych orzechów włoskich,
  • łyżka miodu,
  • łyżka mąki,
  • łyżka bułki tartej,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 szkl. cukru
  • Ciasto kokosowe:
  • 5 białek
  • 1/2 szkl. cukru,
  • 20 dag wiórków kokosowych.
  • Krem:
  • 20 dag posiekanych orzechów włoskich,
  • niepełna szkl. cukru,
  • szkl. pudru,
  • kost. margaryny
  • Dodatkowo:
  • puszka słodzonego mleka skondensowanego,
  • orzechy do posypania.

Podobne przepisy do Snickers