Ciasto:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijając dodawać kolejno po jednym żółtku, mąkę z proszkiem a na końcu kokos. Ciasto podzielić na 2 części wylać do takich samych blaszek (21x26cm) i upiec dwa placki.
Wkładka sezamowa:
Białka ubić na sztywno, następnie dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i miód. Pod koniec wsypać sezam i dokładnie wymieszać.Gotowe ciasto wylać do takiej samej blaszki jak ciasto kokosowe i upiec na ciemnozłoty kolor.
Krem:
Z mleka odlać pół szklanki i roztrzepać w nim obie maki. W pozostałe mleko zagotować z cukrem i kokosem. Na gotujące się wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem.
Sposób przełożenia:
Ciasto kokosowe>>połowa kremu>>ciasto sezamowe>>druga połowa kremu>>ciasto kokosowe>>polewa.