Sos czosnkowy np. do nuggetsów.

Reklama

Opis przygotowania

Sos czosnkowy najlepiej przygotować dzień przed podaniem.Wtedy smaki na pewno dobrze się przegryzą. Wymieszać śmietanę z majonezem lub zmiksować, by nie było grudek. Czosnek albo drobno posiekać, albo przecisnąć przez praskę.Rozetrzeć z odrobiną soli.Dodać do śmietany.Doprawić pieprzem ziołowym,wsypać sos wiosenny ze szczypiorkiem i dokładnie wymieszać. Sos jest na prawdę pyszny, o ile ktoś lubi czosnek.

Składniki

  • * 3 łyżki gęstego majonezu * 5-6 łyżek śmietany 12 % lub jogurtu naturalnego bez cukru
  • * 3 duże ząbki czosnku
  • * 1 łyżeczka sosu sałatkowego wiosennego ze szczypiorkiem ( w proszku)
  • * duża szczypta pieprzu ziołowego
  • * szczypta soli

Podobne przepisy do Sos czosnkowy np. do nuggetsów.