Spaghetti Bolognese

Reklama

Opis przygotowania

Mięso mielone podsmażamy na patelni, kroimy czosnek, cebulę w piórka oraz marchewkę w plasterki. W międzyczasie wstawiamy makaron do osolonej wody. Jak mięso jest już delikatnie zarumienione, dodajemy marchewkę oraz cebulę i czosnek. Przyprawiamy wedle uznania. Kiedy cebula oraz marchewka zaczną robić się miękkie, dodajemy pomidory i kilka minut dusimy. Makaron wykładamy na talerze, następnie sos, a potem posypujemy żółtym serem.

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonegomakaron spaghetti
  • 2 marchewki
  • 4 cebule
  • puszka krojonych pomidorów(ewentualnie koncentrat)
  • ser żółty
  • 3 ząbki czosnku
  • bazylia, oregano,
  • papryka ostra
  • pieprz, sól

Podobne przepisy do Spaghetti Bolognese