Spaghetti w białym sosie

Reklama

Opis przygotowania

Do garnka nalewamy już gorącą wodę, solimy i gotujemy na koniec dolać 1 łyżkę oliwy i ugotować makaron. Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę, posypać rozkruszoną kostką rosołową i zrumienić na pozostałej oliwie, dolać śmietanę, dodać ziarna pieprzu i lubczyk, wszystko razem poddusić kilka minut pod koniec dodać białe wino. Odcedzony makaron dodać do gotowego sosu, wymieszać i wyłożyć na talerz, posypać pokrojonymi pomidorami i serem pociętym w bardzo cieniutkie paseczki.

Składniki

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1 filet z piersi kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 1 łyżka białego wina
  • 1 szczypta suszonego lubczyku
  • 3-4 ziarna pieprzu czarnego
  • Dodatkowo:
  • ser do posypania np. parmezan
  • 1 pomidor

Podobne przepisy do Spaghetti w białym sosie