Stek z grilla

Reklama

Opis przygotowania

Marynata:
Do głębokiej miseczki wlewamy 1,5 szklanki oliwy i 2 łyżki octu i miksujemy tak by olej połączył się z octem. Dodajemy paprykę, gorczycę, sól i kolendrę. Owoce jałowca, pieprz i czosnek rozgniatamy i dodajemy do marynaty. Cebulę kroimy w cząstki marchew w słupki lub plastry. Tak przyszykowaną marynatą zalewamy steki, i szczelnie zakrywamy. Wkładamy do lodówki na co najmniej 10 godzin. Marynata starcza na 7-8 porcji

Składniki

  • marynata1 łyżeczka papryka słodka
  • 1 łyżeczka gorczyca
  • 1 łyżeczka kolendra
  • 1 łyżeczka majeranek
  • 15 ziaren owocu jałowca
  • 1 łyżeczka rozmaryn
  • 10 ziaren pieprz
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka marchewki suszonej
  • 1 duża cebula
  • oliwa
  • ocet

Podobne przepisy do Stek z grilla