Steki z łososia na grill

Reklama

Opis przygotowania

Steki z łososia oczyścić z łusek, opłukać dokładnie. Każdy kawałek ryby osolić z obydwu stron i ułożyć w pojemniku obok siebie. Posypać pieprzem cytrynowym i wycisnąć sok z cytryny na wierzch. Rozłożyć gałązki natki pietruszki i polać całość olejem. Wstawić na kilka godzin lub na noc do lodówki. Osączyć z marynaty przed grillowaniem i zawijać każdy stek oddzielnie w folię aluminiową. Grillować odwracając na ruszcie kilka razy z jednej strony na drugą. Do gotowej ryby nie potrzeba żadnych dodatków w postaci sosu, jest smaczna sama w sobie. Polecam!

Składniki

  • 12 steków z łososiasok z 1 cytryny
  • 1/2 szklanki oleju
  • pieprz cytrynowy
  • sól
  • gałązki natki pietruszki
  • folia aluminiowa do grillowania

Podobne przepisy do Steki z łososia na grill