Surówka jogurtowa.

Reklama

Opis przygotowania

Oczyszczone liście kapusty pekińskiej drobno poszatkowałam.Mocno je posoliłam i wygniotłam ręką aż zaczęła puszczać sok.Odcisnąć. Marchew oskrobałam ,opłukałam i starłam na grubej,jarzynowej tarce.Podobnie starłam obrane ze skórki jabłko.Skropiłam je sokiem z cytryny,by nie ściemniało. Pora opłukałam i drobniutko pokroiłam.Wszystkie warzywa wymieszałam z pieprzem ziołowym i olejem. Dodałam jogurt naturalny i doprawiłam.Schłodziłam w lodówce. Do surówki można dodać posikany koperek,natkę lub szczypiorek.

Składniki

  • * 1 mała kapusta pekińska * 1 duża marchew
  • * 1 por ( biała część)
  • * 1 duże winne jabłko
  • * 2 łyżki soku z cytryny
  • * pieprz ziołowy i sól do smaku
  • * 2-3łyżki oleju
  • * 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego bez cukru

Podobne przepisy do Surówka jogurtowa.