Surówka z białej kapusty

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę należy poszatkować, posolić i odstawić aby zmiękła. W między czasie obrać marchewki i zetrzeć na tarce, ja jedną starłam na grubych a drugą na drobnych oczach. Cebulkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać śmietanę i majonez -> jeżeli ktoś lubi bardziej wilgotną, to zwiększyć ich porcję. Popieprzyć, pocukrzyć i gotowe:)
Smacznego!

Składniki

  • 1 mała główka białej kapusty2 marchewki
  • 1 mała cebulka
  • 3 łyżki śmietany (ewentualnie jogurtu naturalnego)
  • 2 łyżki majonezu (ja używam Kieleckiego)
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Surówka z białej kapusty