Surówka z ogórków kiszonych

Reklama

Opis przygotowania

Ogórki pokroić w cienkie plasterki (razem ze skórką), ja zrobiłam na szatkownicy. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki, przełożyć na sito i przelać wrzącą wodą, osączyć dokładnie a następnie dodać do ogórków. Czosnek posiekać, dodać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać, połowę dosypać do surówki. Doprawić olejem i pieprzem. Podawać schłodzoną, posypaną resztą koperku, jako dodatek do mięs.

Składniki

  • 5-6 twardych ogórków kiszonych, najlepiej własnych2-3 ząbki kiszonego czosnku
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 0,5 pęczka koperku
  • do smaku: pieprz mielony

Podobne przepisy do Surówka z ogórków kiszonych