Ja zrobiłam tak:
Karkówke umyłam,osuszyłam recznikiem papierowym.
Obrałam czosnek pokroiłam go w słupki.
W mięsku porobiłam dziurki nożem i w te otwory powkładałam czosnek.
Potem w miseczce zrobiłam z oliwy i przypraw taką papkę 😉
Następnie tą papkę wtarłam porządnie w karkówkę,związałam nićmi,zawinełam w złotko i wstawiłam do lodówki na 2 dni.
Po tym czasie ja wyjełam przełożyłam do naczynia żaroodpornego (na spód dałam 1 łyzkę oleju,rozsmarowałam) Rozgrzałam piekarnik do 180*C i piekłam karkówkę na środkowej półce bez przykrycia 1 godzinę ,od czasu do czasu przekrecając ją. Po godzinie włączyłam termoobieg i podpiekałam ją jeszcze 15 minut.I gotowa.
Idealna Soczysta Karkóweczka do obiadu jak i również na zimno do pieczywa 😉
Smacznego. . . . .