Sznycel cielęcy po wiedeńsku z jajkiem.

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Z mięsa wykroić 6 równych płatów. rozbić na grubość 1cmi uformować na kształt owalny. natrzeć drobno posiekanym czosnkiem. posolić ,popieprzyć. jajka roztrzepać. sznycle obtaczać najpierw w mące,roztrzepanych jajkach. na końcu w bułce tartej. jeszcze raz uformować przyklepać bułkę tasakiem lub nożem. smażyć w rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. na końcu usmażyć jajka sadzone,i położyć na sznyclach. Suróweczka ,fryteczki i siadamy do stołu. SMACZNEGO!!!

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 80 dkg udżca cielęcego lub piersi indyka lub kurczaka.
  • 2 ząbki czosnku.
  • sól i pieprz do smaku.
  • 2 jaja
  • 10dkg mąki pszennej
  • bułka tarta
  • tyle jajek ile porcji sznycli zrobimy.
  • tłuszcz do smażenia.

Podobne przepisy do Sznycel cielęcy po wiedeńsku z jajkiem.