Sznycle Wieprzowe

Reklama

Opis przygotowania

► Sznycle okroić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić przez folię na płaty, posypać czosnkiem, solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą.

► Następnie sznycle obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażyć około 5 minut z każdej strony w dobrze rozgrzanym tłuszczu, aż filety nabiorą złotobrązowego koloru.

► Polecam z duszoną fasolką szparagową i kartofelkami.

Składniki

  • 2 Sznycle wieprzoweTłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 1 Jajko
  • Tarta bułka
  • Czosnek ( w proszku )
  • Papryka słodka ( w proszku )
  • Papryka ostra ( w proszku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Sznycle Wieprzowe