Szparagowa tortilla z fetą

Reklama

Opis przygotowania

Ziemniaki pokroić w plastry, smażyć na oleju ok. 10 min, Szparagi obrać, usunąć włókniste końcówki i pokroić ukośnie na kawałki dł. 5 cm. Smażyć na odrobinie oleju, ok. 10 min na małym ogniu. Fetę pokroić w kosteczkę. Zioła umyć, osuszyć i posiekać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Ziemniaki i szparagi wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać czosnek i cebulę. Jajka rozkłócić, doprawić solą i pieprzem. Zioła i ser wymieszać z masą w naczyniu, posypać ostrą papryką, doprawić i zalać jajkami. Piec ok. 15 min w temp. 180st.

Składniki

  • 1/2kg ugotowanych ziemniaków, 1/2kg białych szparagów,
  • 20dag sera feta,
  • 1/2 pęczka natki,
  • 2 gałązki mięty,
  • czerwona cebula,
  • ząbek czosnku,
  • olej,
  • 5 jajek,
  • sól, pieprz,
  • ostra papryka.

Podobne przepisy do Szparagowa tortilla z fetą