Szybkie chilli con carne

Reklama

Opis przygotowania

Każdą parówkę przekrawamy na 4 części. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju do zeszklenia, dodajemy fasolę wraz z zalewą, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusimy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 min. Przed podaniem na stół posypujemy natką pietruszki. Gotowe – smacznego!Do przepisu użyto moich ulubionych parówek Paryżanki

Składniki

  • Składniki: 4 paryżanki z papryką, puszka czerwonej fasoli (250 ml), 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1 łyżeczka mielonego kminku, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, natka pietruszki.

Podobne przepisy do Szybkie chilli con carne