Tatar Eli

Reklama

Opis przygotowania

Posiekaną polędwicę przyprawić solą,pieprzem,dodać olej i wymieszać.Cebulę (ostrożnie wyjąć po 2 warstwy z brzegu,na koszyczki do żółtek),pieczarki i ogórki drobno posiekać.Mięso podzielić na 4 części,uformować kulki,lekko je spłaszczyć i ułożyć na talerzach.Talerze w koło mięsa posypać cebulką,pieczarkami i ogórkiem.Koszyczki z cebuli ponacinać w ząbki i ułożyć na mięsie,lekko je dociskając.Do każdego koszyczka wbić żółtko.Smacznego!

Składniki

  • 60 dkg siekanej polędwicy wołowej 2 ogórki konserwowe
  • 6 pieczarek konserwowych
  • 2 średnie cebule
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Tatar Eli