TOREBKOWA KREMÓWKA

Reklama

Opis przygotowania

Jajka ubij z cukrem pudrem przez ok 5 minut. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wylej na blaszkę posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Piecz ok 30 minut. Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 części i nasącz ponczem przygotowanym z wody, cukru i soku z cytryny. Ciasto przełóż gotowym kremem i wstaw do lodówki na ok 3 godziny, ja wstawiłam na całą noc.

Składniki

  • 140 g mąki130 g cukru pudru
  • 5 jajek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • opakowanie gotowego kremu do kremówek Gellwe
  • 150 ml wody
  • łyżeczka cukru
  • sok z 1/4 cytryny

Podobne przepisy do TOREBKOWA KREMÓWKA