Tort Adwokatowy

Reklama

Opis przygotowania

► KREM : do wysokiego naczynia wlać zimną śmietanę, następnie wsypać zawartość torebki i miksować przez chwilę na najniższych, później przez około 2 minuty na najwyższych obrotach.

► W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, następnie dodać je do przygotowanego wcześniej kremu, całość miksować przez około 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

► Pierwszy krążek biszkoptu obłożyć przygotowanym uprzednio kremem i dodatkowo z wierszu cienko posmarować marmoladą, przykryć drugim krążkiem biszkoptu i obłożyć kremem, górę przykryć trzecim krążkiem biszkoptu, obłożyć i udekorować kremem i rolkami czekoladowymi. Bok tortu posmarować resztą kremu i obsypać posiekanymi orzechami laskowymi / odstawić do lodówki /.

Składniki

  • 2 Torebki Kremu do tortów ( smak ajerkoniakowy / Dr. Oetker )Biszkopt gotowy ( opakowanie 3 spody )
  • 600 ml. Śmietany ( 30% tłuszczu )
  • 200 gr. Masła
  • 4 Łyżki marmolady truskawkowej
  • Rolki czekoladowe ( dwukolorowe )
  • Posiekane orzechy laskowe

Podobne przepisy do Tort Adwokatowy