Tort Biedroneczka

Reklama

Opis przygotowania

BIAŁKA UBIJAMY Z 6 ŁYŻKAMI WODY I ODROBINĄ SOLI, DODAJEMY CUKIER I ROBIMY SZKLISTĄ BEZE DELIKATNIE MIESZAJĄC ŁĄCZYMY Z ŻÓŁTKAMI I PRZESIANYMI SUCHYMI SKŁADNIKAMI. PO UPIECZENIU PRZECINAMY NA 2 PLACKI Z GÓRNEGO WYCINAMY KSZTAŁT SKRZYDEŁEK I GŁOWY. MASŁO Z MASĄ UCIERAMY, PRZEKŁADAMY TORT ZOSTAWIAJĄC TROSZKĘ DO DEKORACJI. UKŁADAMY ELEMENTY GÓRNEGO PLACKA W KSZTAŁT BIEDRONKI. GŁOWĘ SMARUJEMY CIEMNĄ CZEKOLADĄ A SKRZYDŁA BIAŁĄ ZABARWIONĄ NA CZERWONO, PRZYSTRAJAMY KREMEM I CUKIERKAMI SMACZNEGO !

Składniki

  • 1 SZKLANKA MĄKI1/2 SZKLANKI CUKRU
  • 1 BUDYŃ WANILIOWY
  • 6 JAJ
  • 1 KOSTKA MASŁA
  • 1 PUSZKA GOTOWEJ MASY ORZECHOWEJ
  • 2 BIAŁE CZEKOLADY
  • 1 CZEKOLADA CIEMNA
  • CZERWONY BARWNIK
  • 2 CUKIERKI NIEBIESKIE (CZEKOLADOWE)
  • KILKA KOLOROWYCH
  • 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA

Podobne przepisy do Tort Biedroneczka