1. Czekoladę z margaryną stopić i przestudzić. Żółtka utrzeć z kakao, dodać do czekolady. Dodać białka ubite z cukrem. Przelać na natłuszczoną tortownicę o śr. 24cm. Piec ok. 25-30 min w temp. 175st. Ostudzić w formie.
2. Margarynę stopić z połamaną czekoladą, przestudzić. Żółtka utrzeć z kakao, dodać do czekolady. Dodać ubite z cukrem białka. Żelatynę rozpuścić w 80ml wody, zimną dodać do masy. Wylać na gotowy spód i wstawić na 5 godz. do lodówki.
3. Czekoladę stopić, lekko ostudzić. Żółtka utrzeć z olejkiem, dodać do czekolady. Dodać ubite z cukrem białka. Żelatynę rozpuścić w 70 ml wody, dodać do masy, wylać na ciasto. Schładzać całą noc. Udekorować.