Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i sok z cytryny. Mieszając dosypywać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto piec w wyłożonej pergaminem tortownicy 40 min w 180″C, ostudzić przekroić na dwa krążki.
Krem:czekolady rozpuścić, ostudzić. Serek wymieszać z płynną czekoladą oraz kilkoma kroplami olejku śmietankowego. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku, ostudzić. Kremówkę ubić z cukrem i na końcu dodać żelatynę. Połączyć z masą serową, wymieszać. Na krążku biszkoptu ułożyć truskawki, rozsmarować krem śmietankowy (część zostawić do posmarowania wierzchu i boków tortu) i ułożyć na nim drugi krążek biszkoptu. Wierzch i boki posmarować resztą kremu i ozdobić według uznania owocami i innymi dodatkami.