Tort świąteczny urodzinowy

Reklama

Opis przygotowania

Z podanych składników upiec biszkopt (jajka, mąka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia).
Po wystudzeniu przekroić na 3 części.(przepis na dużą tortownicę).
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotującej wody i po wystudzeniu wymieszać z musem mirabelkowym.
Masę karpatka zrobić według przepisu na opakowaniu. Ciasto nasączyć herbatą z cytryną i przekładać masą, oraz galaretką z musem mirabelkowym jak już zacznie się zsiadać. Tort udekorować świątecznie na wierzchu przybrana choinka kakaowa. Ja upiekłam choinkę w specjalnej foremce – choinka.

Składniki

  • 3 duże jaja1 szkl mąki
  • 3/4 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kakao Wawel 2 łyżki
  • 2 szklanki mleka
  • masa karpatka
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 szklanka musu mirabelkowego
  • herbata z cytryną do nasączenia ciasta

Podobne przepisy do Tort świąteczny urodzinowy