1. Białka ubić, dodawać po 1 żółtku. Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać skórkę z cytryny. Przełożyć na blaszkę o wym. 37x42cm. Piec ok. 15-20 min w temp. 225st. Przekroić wzdłuż i jedną połowę ciasta wyłożyć na ściereczkę i zrolować.
2. Żelatynę zmieszać z odrobiną zimnej wody, rozpuścić na parze. Twaróg zemleć, dodać serek mascarpone, sok oraz cukier i cukier waniliowy. Dodać żelatynę. Truskawki umyć, osączyć na sicie, rozgnieść widelcem i dodać do masy. Kremówkę ubić z pudrem, dodać do kremu. Zrolowany biszkopt rozwinąć, posmarować połową konfitury, ponownie zrolować i pokroić w plasterki, wyłożyć nimi dno tortownicy. Wyłożyć 2/3 kremu. Z drugiego kawałka ciasta wyciąć krążek, którym należy przykryć krem, lekko docisnąć. Posmarować resztą konfitury. Wierzch i boki ciasta posmarować pozostałym kremem. Udekorować świeżymi truskawkami. Dobrze schłodzić.