Tort Truskawkowy

Reklama

Opis przygotowania

► NADZIENIE ( 1 ) : zawartość torebki ( kremu do tortów ) wsypać do 250 ml. 30% zimnej śmietany i przez chwilę miksować na wolnych a następnie 2 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać 80 gr. miękkiego masła i całość miksować przez 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.

► NADZIENIE ( 2 ) : zawartość torebki ( quarkfein / desserowy proszek / ) wsypać do 200 ml. 30% zimnej śmietany i dobrze wymieszać aż stężeje. Masę połączyć z twarogiem i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji / odstawić do lodówki /.

► Pierwszy krążek biszkoptu obłożyć konfiturami truskawkowymi i dobrze rozsmarować. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu i nałożyć nadzienie (1) / rozsmarować / odstawiająć ¼ kremu na pózniej. Przykryć trzecim krążkiem biszkoptu i nałożyć nadzienie (2) / rozsmarować / torte zamknąć z obręczą tortownicy. Wierzch tortu obłożyć w poprzeg przekrojonymi truskawkami i zalać galaretką / odstawić do lodówki /. Zdjąć obręcz i z odstawionym kremem z nadzienia (1) wysmarować w koło bok tortu.

Składniki

  • Biszkopt gotowy (opakowanie 3 spody)4 Łyżki konfitur truskawkowych
  • 2 Torebki galaretki ( smak truskawkowy )
  • 250 gr. Świeżych truskawek
  • SKŁADNIKI NA NADZIENIE ( 1 )
  • 1 Torebka kremu do tortów (Dr.Oetken smak waniliowy)
  • 300 ml. Śmietany 30%
  • 100 gr. Masła
  • SKŁADNIKI NA NADZIENIE ( 2 )
  • 1 Torebka quarkfein (Dr.Oetken smak waniliowy)
  • 250 gr. Twarogu
  • 200 ml. Śmietany 30%

Podobne przepisy do Tort Truskawkowy