Oddzielić biała od jajek, dodać do nich 6 łyżek wody i szczyptę soli, ubić na sztywno, następnie dodać cukier i ubić na sztywną bezę do ubitych białek dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i z kakao, połączyć z jajkami, gotowe ciasto wylać do dużej tortownicy. Piec w temp 180 st, najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Pianka:
Galaretki rozpuścić osobno w mniejszej ilości wody i zostawić do zastygnięcia. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody lub minimalnie więcej. Maślankę przelać do miski i delikatnie ubić do spienienia, cały czas ubijając dodać płynną żelatynę, dokładnie wymieszać, następnie dodać galaretkę po zastygnięciu pokrojoną w mniejsze kawałki, odsączone z soku ananasy i cukier. Maślanka jest słodka więc jeśli ktoś nie lubi bardzo słodkiego ciasta to nie musi dodawać cukru. Upieczony biszkopt przekroić na dwa placki i nasączyć sokiem z ananasów, spód ciasta ponownie umieścić w tortownicy i wyłożyć na nim całą gęstniejącą masę maślankową, przykryć drugim krążkiem ciasta i odstawić do zastygnięcia. Kiedy ciasto zastygnie wyjąć z formy i polać czekoladą rozpuszczoną z dodatkiem mleka, posypać kolorową posypką