Tortilla

Reklama

Opis przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojone w plasterki ziemniaki oraz cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Paprykę również pokroić w kostkę, dodać do ziemniaków. Chwilę smażyć. Jajka, mleko, posiekaną natkę i tymianek dobrze wymieszać. Dodać do tego gorącą masę oraz pomidory pokrojone w paseczki. Doprawić. Wylać na patelnię, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Składniki

  • 70 dag ugotowanych ziemniaków, 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • czerwona papryka,
  • 20 dag boczku wędzonego,
  • 1/2 pęczka natki pietruszki,
  • 5 suszonych pomidorów,
  • szczypta suszonego tymianku,
  • 6 jaj,
  • 50 ml mleka,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka słodkiej papryki.

Podobne przepisy do Tortilla