PRZYGOTOWANIE:
Obrane i ugotowane ziemniaki kroimy w kostke .Pokrojona drobno cebule i boczek smazymy na 1lyzce oleju dodajac ziemniaki ,groszek i posypujemy jedna lyzeczka wegety mieszajac az sie lekko zarumienia .Jajka roztrzepujemy z mlekiem i smietana dodajac reszte wegety (sol,pieprz na wlasny smak).Wszystko dodajemy do tak przygotowanej masy jajecznej i wszystko dobrze mieszamy.Nagrzac piekarnik -(gora i dol ) na 220°C wysmarowac olejem naczynie zaroodporne albo gleboka pate- lnie i wylac na nia przygotowana mase ..Jak sie masa zacznie scinac i rumienic to zmniejszyc na 200°C i piec okolo 30 min. Gotowa posypac pietruszka zielona ,udekorowac oliwkami albo na wlasny smak .Mozna do tego dania podac tez sos np.grzybowy. Zycze smacznego !!!