Toskański lunch

Reklama

Opis przygotowania

• Do nagrzanego na 200 stopni piekarnika wkładamy na 20 minut Ciabattę Dan Cake
• Kroimy pomidory w półplasterki
• Tak samo kroimy ser mozzarella
• Układamy ser i pomidory na przemian na talerzu
• Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem
• Posypujemy kaparami i pociętymi w paseczki suszonymi pomidorami
• Całość polewamy zalewą z oliwy i octu balsamicznego
• Posypujemy bazylią
• Sałatkę serwujemy razem z odpieczoną Ciabattą Dan Cake, którą można pokroić lub – jak czynią to prawdziwi Włosi – porozrywać na kawałki.

Smacznego!

Składniki

  • • Ciabatta Włoska Specjalność Dan Cake• 2 dojrzałe pomidory
  • • 250 g sera mozzarella
  • • kapary 1 łyżeczka
  • • 50 g suszonych pomidorów
  • • sól i pieprz – do smaku
  • • ocet balsamiczny
  • • oliwa z oliwek lub zalewa z suszonych pomidorów
  • • kilka listków świeżej bazylii

Podobne przepisy do Toskański lunch