Tosty paprykowe z piekarnika

Reklama

Opis przygotowania

Paprykę pokroić na nieco mniejsze kawałki, szynkę w kostkę. Wszystkie składniki pasty włożyć do małego pojemnika blendera i zmiksować na pastę. Doprawić solą i pieprzem. Kromki pieczywa posmarować dość grubo przygotowaną pastą, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo folią aluminiową. Zapiekać ok. kilka/kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do 180st. C aż ładnie się zrumienią. Podajemy na gorąco przybrane kleksem śmietany, paseczkami papryki i posiekanym szczypiorkiem.

Składniki

  • kilka kromek chleba tostowego z ziarnami1/3 strąka papryki czerwonej
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • PASTA:
  • 1/3 strąka papryki zielonej
  • 1/3 strąka papryki czerwonej
  • kawałeczek strączka chili
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3-4 plasterki szynki gotowanej
  • 1-2 łyżki majonezu
  • do smaku: sól, pieprz mielony

Podobne przepisy do Tosty paprykowe z piekarnika