Ucierane ciasteczka z orzechami

Reklama

Opis przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i cały czas ucierając dodawać małymi porcjami mąką na zmianę z jajkami i proszkiem do pieczenia. Do gładkiego ciasta dodać migdały, rodzynki i posiekane czekolady, wymieszać.
Natłuścić blaszki i przy pomocy łyżki kłaść porcję ciasta i delikatnie rozciągnąć.
Na wierzchu ciasteczek ułożyć orzeszki delikatnie je wciskając.
Ciasteczka piec około 15 min w temp. 180-190st po upieczeniu zostawić ciastka na blaszce jeszcze kilka minut i dopiero ściągnąć.

Składniki

  • 25 dag masła20 dag cukru
  • 40 dag mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 dag migdałów w płatkach
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag białej czekolady
  • 5 dag gorzkiej czekolady
  • orzeszki w czekoladzie

Podobne przepisy do Ucierane ciasteczka z orzechami