Udka Kurczaka bez Skóry z Brokułami

Reklama

Opis przygotowania

► Usunąć skórkę z udek kurczaka, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i naszpikować czosnkiem, opruszyć słotką papryką i odstawić na 1 godziny do lodówki.

► Brokuły gotować w osolonej wodzie na półmiękko, obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć na tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ).

► Udka z kurczaka ułożyć na dno bratfanny i smażyć na gorącym, tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) podlewając od czasu do czasu wodą aż będą miękkie.

Składniki

  • 4 Udka z kurczakaTłuszcz do smażenia
  • 5 Ząbków czosnku
  • Przyprawa do kurczaka
  • Słotka papryka ( w proszku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
  • Brokuły
  • Jajka
  • Tarta bułka
  • Tłuszcz do smażenia

Podobne przepisy do Udka Kurczaka bez Skóry z Brokułami