Udka panierowane

Reklama

Opis przygotowania

Ja podzieliłam każde udko na pół, dzięki temu mamy 4 części. Mięso myjemy i gotujemy do miękkości. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, bulionetkę. Mieszamy mąkę pszenną, bułkę tarta i pokruszone płatki kukurydziane. Udka obtaczamy w jajku a później w panierce. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Z bulionu możemy ugotować zupę.

Składniki

  • 2 sztuki udek z kurczakasól, pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • ½ bulionetki warzywnej
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2łyżki płatków kukurydzianych
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Udka panierowane