Walentynka

Reklama

Opis przygotowania

Ostudzony biszkopt przekrajamy na pol.Zielona galaretke rozpuszczamy w 200ml wody zostawiamy az stezeje,nastepnie kroimy ja w kostke.Czerwone galaretki rozpuszczamy w 200 ml wody i zostawiamy az przestygnie.Mleko skondensowane miksujemy i dodajemy po trochu przestudzona czerwona galaretke dalej miksujac.Odstawiamy na chwile do lodowki,kiedy zacznie tezec dodajemy pokrojona w kostke zielona galaretke i mieszamy.Mase wykladamy na polowe biszkopta i przykrywamy druga,lekko dociskajac,wstawiamy do lodowki na ok pol godz.Przygotowujemy krem wg. przepisu na opakowaniy,smarujemy nim ciasto,wstawiamy do lodowki.Kiedy krem sie schlodzi dekorujemy.

Składniki

  • 1 blaszka biszkoptu(ja robilam z przepisu Pyzy)1 zielona galaretka
  • 2 czerwone galaretki
  • mleko skondensowane nieslodzone
  • krem do tortow i potrzebne do jego zrobienia skladniki podane na opakowaniu
  • cukrowe pisaki itp do dekoracji

Podobne przepisy do Walentynka