Warzywa środziemnomorskie…

Reklama

Opis przygotowania

Wszystko pokroic w srednia wielkosc ,rozgrzac olej w glebokiej patelni i smazyc wszystkie warzywa czosnek mozna dac w calych zabkach i jak bedzie
miekki to go rozdusic i wymieszac z warzywami .Daje lepszy efekt . Pod koniec dodajemy pieczarki ,pomidory,keczup i wegete .Smazymy tak dlugo …
jak kto lubi np.moj maz lubi "al dente " a ja prawie rozgotowane .Na sam
koniec posypujemy ziolami ( na gust ).Mozemy podawac z ryzem ,chlebkiem
wiejskim albo z tostowym chlebkiem .Naturalnie szklaneczka piwka tez moze
byc …. no i SMACZNEGO !!!

Składniki

  • 2 cukinie2 srednie papryki np: czerwona i zolta
  • 1 oberzyna
  • 4 marchewki
  • 2 cebule - srednie
  • 3 lodygi selera
  • 250 g pieczarek
  • 6 zabkow czosnku
  • 2 male chili
  • 1 puszka pomidorow (kawalki)
  • wegeta
  • olej
  • 1/2 filizanki ketczupu
  • pieprz
  • ziola np : pietruszka , tymian ...

Podobne przepisy do Warzywa środziemnomorskie…