Wiejski twarożek ze szczypiorkiem

Reklama

Opis przygotowania

Ser wyłożyć do salaterki, można oczywiście użyć sera kupionego w sklepie, ja jednak namawiam, jeżeli tylko ma się taką możliwość, aby spróbować wiejskiego – różni się nieco smakiem, ja go po prostu uwielbiam. Następnie wlać śmietanę i pokrojony szczypiorek, posolić, popieprzyć i dokładnie wszystko wymieszać.

To moje ulubione śniadanko. Najlepiej jednak smakuje mi wiosną, gdzie do przygotowania można użyć świeżutkie nowalijki. Do tego świeże pieczywo, kubek gorącego kakao i jestem w niebie…:)

Gorąco polecam każdemu!

Składniki

  • 250g białego sera (ja użyłam wiejskiego sera z pełnowartościowego swojskiego mleka, zrobionego przez moją babcię)200g śmietany (12% lub 18%) ewentualnie jogurt naturalny
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Wiejski twarożek ze szczypiorkiem