Przygotowac sredniej wielkosci garnek. Wrzucic pokrojone na drobno maslo, wstawic na rozgrzany palnik i stopic tluszcz. Gdy juz to nastapi, dodac cukier, wode oraz kakao i mieszac podgrzewajac, az wszystkie skladniki sie polacza. Dobrej jakosci make pszenna, przesiac z proszkiem do pieczenia, soda i cukrem wanilinowym. Oddzielic zóltka od bialek. Bialka ubic na sztywno z odrobina soli. Zóltka wymieszac z ciepla masa kakaowa, po czym dodac do nich make i dlugo mieszac. Nastepnie dodac do tego ubite bialka i delikatnie ale dokladnie, wszystko razem wymieszac. Rozgrzac piekarnik i przygotowac forme, ktora natluscic i posypac bulka tarta. Mase wlac do formy na wieniec i piec w 180 stopniach przez 40-45 minut. Wyjac upieczone ciasto, a po ostygnieciu, przekroic je na pol, tak aby powstaly 2 placki. Banany obraz i drobno pokroic w kosteczke, po czym skropic sokiem z cytryny. Zimna kremówke ubic z cukrem pudrem, na sztywno, dodac banany i zmiksowac calosc. Zelatyne rozpuscic w wodzie. Do masy smietanowo- bananowej, wrzucic odsaczone brzoskwinie i owoce koktajlowe, po czym dodac zelatyne. Calosc delikatnie wymieszac i wstawic na kilka minut do lodówki. Na plaska czesc polowy wienca, polozyc troche wiecej niz polowe z masy smietanowo-owocowej i rozsmarowac równomiernie po calosci. Na mase polozyc druga czesc wienca, ktorego wierzch posmarowaz pozostala czescia masy. Wlozyc do lodówki na conajmniej 1 godzine i ciacho jest gotowe. Przechowywac w lodówce.