Umyj mięso i pokrój w raczej grubszą kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć mięso i obsmaż je z każdej strony. Dodaj zmiażdżone uprzednio w moździeżu 3 łyżeczki nasion kolendry i zamieszaj. Na patelnię wlej szklankę (250 ml) wina, dopraw solą i pieprzem do smaku, zamieszaj ponownie i duś pod przykryciem przez godzinę. W razie gdyby potrawa zaczynała wysychać, możesz dolać trochę wina.
W czasie kiedy mięso będzie dochodzić przygotuj bulgur. Do rondla wlej trochę oliwy i rozgrzej ją. Wrzuć posiekaną wcześniej w małą kostkę cebulę i poczekaj, aż się zeszklij. Następnie dorzuć kaszę i zamieszaj. Zalej całość 4 szklankami wrzątku, wsyp szczyptę soli, zamieszaj i gotuj bez przykrycia, aż bulgur wchłonie cały płyn. Zdejmij z ognia, przykryj ścierką i odstaw na 10 minut.
Wieprzowinę podawaj z kaszą i pozostałym winem, o ile nie wypiliśmy go w trakcie gotowania.