Wołowina duszona z papryką

Reklama

Opis przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt grube plastry lekko rozbić tłuczkiem. W rondlu rozgrzać olej, obrumienić na nim plastry mięsa, podlać wodą, a gdy ta zawrze dodać oczyszczoną, pokrojoną w paski paprykę, sos sojowy, rozgnieciony czosnek, cukier. Dusić powoli aż mięso zmięknie. Przed podaniem przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem na sypko.

Składniki

  • • 50 dkg wołowiny bez kości• 3 łyżki sosu sojowego
  • • 2 czerwone papryki
  • • 2 ząbki czosnku
  • • 1 łyżeczka cukru
  • • sól, pieprz do smaku
  • • 1 łyżka oleju

Podobne przepisy do Wołowina duszona z papryką