biszkopt kokosowy:
Białka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kokos, lekko wymieszać i upiec.
biszkopt makowy:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, kakao, kawę, mąkę z proszkiem do pieczenia, mak, delikatnie wymieszać i upiec.
biszkopt orzechowy:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy, lekko wymieszać i upiec.
masa:
Część mleka zagotować z cukrem, w reszcie mleka roztrzepać budyń z żółtkami. Na gotujące się mleko wlać budyń z żółtkami i gotować, ciągle mieszając. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać sok z cytryny, do drugiej kakao.
przełożenie placka:
biszkopt orzechowy – 1/2 masy ciemnej – plasterki banana – 1/2 masy jasnej – biszkopt kokosowy – reszta masy ciemnej – mieszanka bakaliowa – resztę masy jasnej – biszkopt makowy – polewa