1) Biszkopt: białka ubijamy z odrobiną soli.Powoli wsypujemy cukier,dodajemy żółtka i chwilę ubijamy na puszystą masę.Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.Wylewamy do tortownicy i pieczemy ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. ok.180*C Studzimy i przekrawamy na 2 placki . 2)Krem: mleko podgrzewamy ,wsypujemy cappuccino.Mieszamy,aż się rozpuści. Schładzamy.Wsypujemy kremy do tortów i ubijamy na sztywno .Połowę kremu rozsmarowujemy na pierwszym placku. 3)Śmietanę ubijamy na sztywno za śmietan – fiksami,wykładamy na krem (kilka łyżek odkładamy).Przykrywamy 2 plackiem.Resztą kremu smarujemy wierzch i boki tortu . 4)Kilka rurek rozkruszamy , obsypujemy boki tortu.Dookoła brzegu robimy kleksy ze śmietany.Wierzch posypujemy starta na tarce o dużych oczkach gorzką czekoladą i dekorujemy rurkami waflowymi w całości .