Zakręcone spaghetti po chińsku

Reklama

Opis przygotowania

Warzywa obrać, pokroić w zapałki, dusić razem z grzybami co jakiś czas podlewając bulionem. Przyprawić do smaku Vegetą, sokiem z cytryny, pieprzem cytrynowym i sosem Tao Tao oraz odrobiną cukru. Na końcu dodać pokrojone w słupki mięso z grilla, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Można zagęścić mąką ziemniaczaną jak jest taka potrzeba. Podawać z dowolnym makaronem. U mnie to włoski makaron Fusilli Bucati Lunghi – firmy COMBINO

Składniki

  • Makaron spaghetti lub inny
  • Sos:
  • Marchew
  • Seler
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Grzyby Mu lub suszone
  • Pieprz cytrynowy
  • Sos Tao Tao
  • Vegeta
  • Cukier
  • Sok z cytryny
  • Bulion z kostki lub rosół
  • Karkówka z grilla lub smażona

Podobne przepisy do Zakręcone spaghetti po chińsku