Zapiekane naleśniki

Reklama

Opis przygotowania

1. Składniki ciasta zmiksować. Smażyć na oleju cieniutkie naleśniki.

2. Cebulę, czosnek posiekać, grzyby pokroić w kostkę. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Dodać doprawione mięso oraz pomidory wraz z zalewą, podsmażyć na małym ogniu. Dodać osączoną kukurydzę, fasolę oraz pokrojonego w kostkę ananasa. Doprawić. Troszkę farszu odłożyć do sosu. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać jak krokiety, układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

3. Mleko zagotować, dodać odłożony farsz, wymieszać. Sosem zalać naleśniki, posypać cebulką oraz serem. Piec ok. 15 min w temp. 180st.

Składniki

  • CIASTO: 2 jajka,
  • szkl. wody gazowanej,
  • szkl. mleka,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • szkl. mąki.
  • FARSZ:
  • 1/2 kg mięsa mielonego,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • 2 plastry ananasa,
  • 20 dag pieczarek,
  • cebula,
  • ząbek czosnku,
  • puszka pomidorów,
  • sól, pieprz,
  • szczypta chilli,
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki oregano.
  • DODATKOWO:
  • szkl. mleka,
  • 10 dag startego żółtego sera,
  • prażona cebulka.

Podobne przepisy do Zapiekane naleśniki