Zapiekanka rybna

Reklama

Opis przygotowania

Rybę posypać Vegetą, jajka rozkłucić, maczać ryby w mącę w jajku i ponownie w mące, smażyć na oleju z obu stron.

Sos: na patelnię dać 3 łyżki oleju, skroić drobno cebulkę i czosnek, smażyć, dodać pokrojone pomidory, dusić, dodając pomidory z puszki. Gdy woda odparuje dodać mieszankę meksykańską i przyprawy, kostkę rosołową, zagotować.

Do naczynia żaroodpornego położyć rybę, na rybę dać sos i posypać startym żółtym serem . Włożyć do piekarnika na 30 minut.

Składniki

  • 1 cebula3 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka mieszanki meksykańskiej
  • ostra papryka w proszku
  • 1 kostka rosołowa
  • Vegeta
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 20 dag sera gouda
  • 1 kg ryby dowolnej
  • 2 jajka
  • mąka

Podobne przepisy do Zapiekanka rybna