Zapiekanka rybna

Reklama

Opis przygotowania

Ziemniaki myjemy i kroimy w talarki. Cebulę kroimy w kostkę tak samo marchewkę. Z kalafiora odcinamy kwiaty.
Całość mieszamy w dużym rondlu dodając przyprawy oraz przecier, i dokładnie mieszamy i dzielimy na połowę. Następnie połowę mieszanki
przekładamy do naczynia żaroodpornego i układamy kawałki ryby, teraz przykrywamy drugą połową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i
zapiekamy w tem 170 przez ok godzinę. do miękkości ziemniaków. Pod koniec pieczenia na wierzch możemy posypać tartym serem.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków3 cebule
  • 1 marchewka
  • Mały kalafior
  • 0,5 kg filetów rybnych mogą byc mrozone
  • 1 przecier pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona słodka

Podobne przepisy do Zapiekanka rybna