Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową

Reklama

Opis przygotowania

► Mięso pokroić w paski i wymieszać z zupą cebulową. Śmietanę wymieszać z musztardą i przecierem pomidorowym.

► Mięso ułozyć na dnie żaroodpornej formy i pokropić połową sosu śmietanowego. Całość przykryć folią aluminiową.

► Piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180C / Termoobieg / Następnie zdjąć folię aluminiową i oblać resztą sosu z domieszaną odrobiną sosu worcestershire i piec jeszcze przez 20 – 30 minut.

Składniki

  • 1 Kg. Sznycli albo piersi z indyka1 Cebulowa zupa w torebce
  • 1 Kubek śmietany
  • 1 Łyżka musztardy (do smaku)
  • 1 Łyżka przecieru pomidorowego (do smaku)
  • 1 Łyżka sosu worcestershire (do smaku)

Podobne przepisy do Zapiekany Indyk z Zupą Cebulową