Zielona papryka nadziewana

Reklama

Opis przygotowania

Cebule obrac i pokroic w kawalki, podsmazyc na oliwie z oliwek, dodac mieso mielone – smazymy mieszajac-dodajemy umyte pieczarki i pokrojone w kawalki, solimy i pieprzymy, smazymy do odparowania wody.
Papryki umyc odkroic kapelusze i wyczyscic z ziarenek-nadziewamy przygotowanym wczesniej farszem.
Forme wysmarowac margaryna, ukladamy papryki, pieczemy w piekarniku na 160 stopni okolo 30 min-jak bedzie juz skorka papryki miekka- gotowe. Mozna podac z ryzem na sypko.

Składniki

  • 350g pieczarki250g mieso mielone
  • 1/2 cebula-duza
  • 4 papryki zielone sredniej wielkosci
  • margaryna do wysmarowania formy
  • oliwa z oliwek
  • sol, pieprz mielony

Podobne przepisy do Zielona papryka nadziewana