Zielone tagliatelle z krewetkami

Reklama

Opis przygotowania

Makaron gotuje al dente. Na patelnie rozgrzewam trochę oliwy, wrzucam rozgnieciony czosnek żeby oddał swój smak, gdy się zrumieni zdejmuje a wrzucam krewetki, podlewam winem, doprawiam pieprzem, chwile smażę aż odparuje wino, dodaje pokrojony drobno wcześniej wyciągnięty czosnek. Przyprawiam do smaku. Ugotowany makaron wrzucam do krewetek, dodaje śmietanę mieszam. Gotowe. proste i smaczne.

Składniki

  • makaron - u mnie zielone wstążki tagliatelle koloryzowane czosnkiem niedźwiedzim100 g krewetek królewskich
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek - u mnie aromatyzowana oregano
  • chlust białego wytrawnego wina
  • sol, pieprz
  • śmietana do zup i sosów 3 łyżki

Podobne przepisy do Zielone tagliatelle z krewetkami